Alex-tech.net - Alexander Technique Online Resource
eMail: info@alexanderteknik.se
   

Alla vet hur smärta kan hindra och förstöra våra liv. Däremot är det inte känt i samma utsträckning till vilken grad smärtan uppstår på grund av omedvetna och destruktiva beteendemönster.

Människor världen över har genom Alexandertekniken kunnat lära sig bli av med problem som ryggont, spända axlar och nacke, återkommande huvudvärk, wiplash, idrottsskador, belastningsskador som t ex musarm eller tennisarm.

Egentligen är en lista av denna typ missvisande: Alexandettekniken arbetar inte med specifika symptom, utan på organismen som helhet. Alexandertekniken har inte som primärt syfte att "bota" någonting alls - i stället visar tekniken vägen till hur du blir medveten om när du skadar dig själv.

Huvudparten av de slitageskador som vi betraktar som en oundviklig konsekvens av åldrandet kan bevisligen undvikas genom att individen lär sig handskas med sig själv på ett mindre destruktivt sätt.

Genom Alexanderlektioner kommer du att lära dig att identifiera och ändra beteenden som skapar problem. På grund av teknikens indirekta angreppssätt är det inte ovanligt att elever rapporterar att de blivit av med problem de inte heller visste att de hade: omedvetna spänningar som inte ännu utvecklats till smärta.

Vanligt är att pulsen stabiliseras som ett resultat av ett generellt lägre spänningsläge i kroppen, andhämtningen djupnar och blir lättare när musklerna kring revbenen får möjlighet att röra sig fritt, och genom detta syresätts hela kroppen bättre. Många upplever att de lär sig tänka klarare, och att matsmältningen fungerar bättre till följd av att torson börjar expandera.

Om du har en specifik fråga till oss rörande detta är du välkommen att skriva till oss!

Tillbaka

   
Allt innehåll på denna website (C) Henrik Jönsson, kopiering förbjuden